Vedligeholdelse

VEDLIGEHOLDELSE

Bordpladerne vi leverer er altid helt klar til anvendelse, når vi sender dem ud ad døren. Herefter kan det anvendes fuldstændig som et hvilket som helst andet bord. Spilder du en plet rødvin eller en sjat kødsovs, skal det selvfølgelig tørres væk hurtigst muligt. Ligeledes, hvis et glas eller lignende efterlader en vandring, kræver det blot en fugtig klud umiddelbart efter brug. Vi fraråder al brug af syreholdige rengøringsmidler, da dette slider unødvendigt på overfladerne. Rengøring må derfor kun foregå med en fugtig klud.

FYRRETRÆ

Fyrretræsplankeborde er et levende naturmateriale, der kræver at blive givet en kærlig hånd en gang om året for at holde sig smækkerlækker. Vi anbefaler derfor en oliering af dit plankebord via en genbehandling ca. en gang årligt med en fin sandpapirsslibning (>korn 100) og en re-oliering med Junckers Rustik Bordpladeolie (”Dark Coco” til vores mørkebrune tobak borde, ”Valnød” til de lysebrune valnødolierede borde, ”Hvid” til de hvidolierede borde, og ”Sort” til vores sortolierede borde).

Skulle det ske at der med tiden kommer pletter, ridser, mærker eller lignende i bordpladen, som ikke kan fjernes blot vha. en rengøring, kan man altid give det en mere grundig slibning af hele bordpladen med fint sandpapir og et lag bordpladeolie – hvorefter bordpladen næsten vil fremstå som splinterny igen.

EGETRÆ LAK

Vores lyse egetræsborde er lakerede 3 gange, inden vi sender dem ud ad døren. Det betyder, at de er helt klar til anvendelse og er super slidstærke fra samme dag som du modtager det. Lakeringen forsegler overfladen i træet og gør at eventuelt spild har svært ved at bryde ind. Dog anbefaler vi, at man tørrer al madspild eller spildte væsker væk fra bordets overflade med det samme. Rengøring må kun foregå med en fugtig klud, samt eventuel sæbe/sæbespåner, som kan anvendes til en mere grundig rengøring.

Vi anbefaler herudover, at man lakerer bordet en gang hver 2-3 år, for at holde den slidstærke overflade. Dette gøres ved let slibning med meget fint sandpapir (>korn 200) og lakering med Junckers Vandbaseret Gulvlak Mat. Sørg for at bordpladen helt fri for støv inden lakering, så overfladen igen bliver helt glat.

EGETRÆ OLIE

Kommer der ridser, mærker eller pletter i overfladen, som ikke kan fjernes ved rengøring, anbefaler vi, at man giver bordpladen en let slibning med meget fint sandpapir (>korn 200) og herefter genbehandler bordpladen med Junckers Rustik Bordpladeolie (”Dark Coco” til vores mørkebrune egetræsborde, ”Klar” til de lyse egetræsborde, ”Hvid” til de hvidolierede egetræsborde, og ”Sort” til vores sortolierede egetræsborde).

Denne procedure anbefaler vi uanset hvad, at man gentager en gang årligt for at holde bordpladen mættet.

MARMOR

Marmor er et naturprodukt som hovedsageligt består af kalk, som er dannet ved højt tryk ved en bestemt temperatur. Dette betyder, at den enkelte sten er unik og kan variere i nuance.

Marmor skal ligesom andre stenoverflader mættes sådan at fedt og snavs ikke kan trænge ned. Dette kan gøres ved brug af imprægneringsmiddel til absorberende materialer. Her kan bruges stenolie eller 2-3 spiseskefulde sæbespåner blandet op med 1 liter varmt vand, hvorefter skummet påføres bordpladen og lade virke i 5 minutter, uden at det tørrer ud. Aftør herefter bordpladen med en ren, fugtig klud.

Daglig rengøring kan efterfølgende foregå ved blot en klud og varmt vand og ved behov kan sæbespåner bruges. Jævnlig brug af sæbespåner er med til at mætte bordpladen.    

Bemærk at marmor er kalksten og tåler derfor ikke syre eller anden form for aggressive og sure rengøringsmidler. Herunder eddike og citronsaft. Spilder man noget syreholdigt på pladen, skal det straks vaskes væk.

X

Vores vision

Vores forretningsmodel opbygget med udgangspunkt i bæredygtighed og etik. For at sikre bæredygtigheden i vores plankeborde har vi stillet et ultimativt krav til alle vores leverandører – alt træ skal være FSC-certificeret!